Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Στόχος έγιναν πάλι τα γραφεία του ΟΑΣΑ - Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο κεντρικό κτήριο

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο κεντρικό κτήριο του ΟΑΣΑ όπως δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org:

Την Δευτέρα 15 Φλεβάρη ομάδα συντρόφων/συντροφισσών επιτεθήκαμε στο κεντρικό κτήριο του ΟΑΣΑ, στην οδό Μετσόβου στα Εξάρχεια. 

Επικεντρώσαμε τη δράση μας στο γραφείο είσπραξης προστίμων καταστρέφοντας τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και παίρνοντας μαζί μας μπλοκ είσπραξης προστίμων, ενώ δεν παραλείψαμε να κάνουμε «καλοκαιρινό» και το γραφείο του διοικητή του οργανισμού ο οποίος με την υπογραφή του επικυρώνει τις αυξήσεις.

Η πραγματικότητα στην πόλη επιβάλλει τη μετακίνηση απ’ άκρη σ’ άκρη, για να πάμε στη δουλειά, στη σχολή και στο σχολείο ή για να κοινωνικοποιηθούμε. 

Η συγκοινωνία είναι αυτό που λέμε μια «ανελαστική δαπάνη». Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων, τουλάχιστον, κατοίκων και κάποιων εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε έκταση. Κάθε ευρώ που ξοδεύεται, λοιπόν για τις συγκοινωνίες είναι χρήματα που αφαιρούνται από τους ήδη μειωμένους μισθούς μας κι έρχονται να προστεθούν στο ήδη ασφυκτικά μεγάλο κόστος ζωής μας. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, παράλληλα με την αύξηση του κόστους των εισιτηρίων, εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τις προσπάθειες που γίνονται για να ενταθούν ο έλεγχος και η επιτήρηση στην καθημερινότητα των συγκοινωνιών και των μεταφορών. 

Με τους σχεδιασμούς για κάμερες μέσα στους συρμούς, μπάρες (τουρνικέ) μέσα στα λεωφορεία και με τη μόνιμη σχεδόν παρουσία ελεγκτών στα μέσα, επιχειρείται να στοχοποιηθεί ως παραβατικός οποιοσδήποτε δεν μπορεί ή δεν θέλει να πληρώσει για τις μεταφορές. Το αποκορύφωμα ήταν οι βλέψεις τους να αναχθεί η μη κατοχή εισιτηρίου σε αυτόφωρο αδίκημα. 

Στην εποχή που κράτος και αφεντικά επιτίθενται με κάθε μέσο στα φτωχά και κατώτερα στρώματα, η διεκδίκηση των βασικών αναγκών ήταν και θα είναι ένα ριζοσπαστικό πρόταγμα. Από το μπλοκάρισμα των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στις επανασυνδέσεις ρεύματος στις γειτονιές, κι από τους αγώνες στα 5μηνα προγράμματα σκλαβιάς του ΟΑΕΔ στη συλλογική άρνηση των αυξήσεων εισιτηρίων. 

Τους τελευταίους μήνες πολλά τουρνικέ έχουν αφαιρεθεί, ενώ κεφαλοκυνηγοί - ελεγκτές έχουν βρεθεί κυνηγημένοι, όπως στο μετρό της Ομόνοιας, που προκάλεσε στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ. 

Εμείς έχουμε να τους πούμε ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα όσο στέκονται στο πλάι των καταπιεσμένων και των αγωνιζόμενων και δεν παίρνουν τον ρόλο των ρουφιάνων και των μπάτσων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου