Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του Μετρό στην Καλλιθέα


Την επέκταση του Μετρό στην πόλη της Καλλιθέας εντάσσει στον σχεδιασμό του το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά και τις επίμονες προσπάθειες του δήμου.

Πρόκειται για τη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ που θα δίνει πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πόλο Αναψυχής και Πολιτισμού του Φαληρικού Δέλτα. 

Η επέκταση της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ προς το νότο θα γίνει είτε μέσω της Συγγρού, είτε μέσω της Θησέως. Εναλλακτικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας διακλάδωσης της γραμμής 1 του Η.Σ.Α.Π. από τον σταθμό Πετραλώνων προς την Καλλιθέα και τον Πόλο του Φαληρικού Δέλτα. 

Η θετική ανταπόκριση, της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες, ήρθε μετά από επιστολή στην οποία γίνεται επίκληση της παραγράφου 4 του άρθρου 13 της σύμβασης δωρεάς του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Ελληνικό Δημόσιο που έχει κυρωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει περιλάβει στο σχεδιασμό του την εξυπηρέτηση από το δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ) του Φαληρικού Δέλτα και την υποχρέωση να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνδεθεί το Κέντρο Πολιτισμού με αυτό.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με δήλωση του επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των διαδικασιών της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην παραλία της Καλλιθέας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου