Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Θετική ανταπόκριση για Υδατοδρόμιο στην Παμβώτιδα


Νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα νομικά κωλύματα που εμποδίζουν την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε λιμναίο περιβάλλον, θα προωθήσει η κυβέρνηση, μετά την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, για το ζήτημα. Στην επιστολή, υπήρξε άμεση θετική ανταπόκριση του υπουργού, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Με την επιστολή που απέστειλε προχθές το πρωί ο κ. Μπέγκας, προς τον κ. Σπίρτζη, επανέφερε το θέμα του υδατοδρομίου, τονίζοντας πως ο δήμος Ιωαννιτών θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία του στην Παμβώτιδα, καθώς, "αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και απαραίτητο εργαλείο", για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της πόλης με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.

Σήμερα το μεσημέρι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπέγκα, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σπίρτζη και του μετέφερε εκ μέρους του υπουργού, το δίκαιο του αιτήματος. Ενημέρωσε δε το δήμαρχο, πως τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, ξεκινούν την επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, θα αντιμετωπίζει τα νομικά κωλύματα, ανοίγοντας το δρόμο για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στις μεγάλες λίμνες και συνεπώς και στη λίμνη Παμβώτιδα.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έχει θέσει επανειλημμένα και από την αρχή της θητείας της, το θέμα του υδατοδρομίου στις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση στην υπόθεση. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου