Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Βέλγιο: Τραίνο ταξίδεψε επί 30 λεπτά χωρίς οδηγό!!!

Τον πανικό σκόρπισε χθες ένα άδειο τραίνο που ταξίδεψε στο Βέλγιο επί 30 λεπτά χωρίς οδηγό καθώς ο άνθρωπος είχε φύγει από την καμπίνα του για να επιθεωρήσει μία βλάβη στον κινητήρα.

Το τρένο έφυγε από την πλατφόρμα στο Λάντεν, δυτικά των Βρυξελλών και συνέχισε για 12 χιλιόμετρα την πορεία του προτού ένας άλλος οδηγός πηδήξει μέσα και πάρει τον έλεγχο του τρένου. 

Παρά το γεγονός ότι το τρένο κινούνταν αργά, οι υπηρεσίες επί της γραμμής είχαν σταματήσει προσωρινά. Οι υπάλληλοι απομάκρυναν τους επιβάτες του επόμενου σταθμού και το τρένο τέθηκε υπό έλεγχο. 

«Το τρένο πήγαινε πολύ αργά και ο σταθμός στο Tirlemont είχε εκκενωθεί έτσι ώστε κανείς επιβάτης να μην κινδυνεύσει» δήλωσε ο επικεφαλής της Βελγικής σιδηροδρομικής εταιρείας. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21.00 την Πέμπτη. 

Όταν ο οδηγός είδε πως το τρένο πήγαινε μόνο του, ειδοποίησε τους συναδέλφους του. Ένας από τους οδηγούς μας ήταν σε θέση να πηδήξει στην καμπίνα του οδηγού γύρω στις 21.30 για να σταματήσει το τρένο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Το θέμα είναι πώς το τρένο έφυγε μόνο του χωρίς οδηγό, κάτι που οι αξιωματούχοι λένε πως είναι άνευ προηγουμένου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου