Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Στη Βουλή φέρνει ο Χατζηδάκης την τρύπα στα οικονομικά του ΟΑΣΑ


Σύγχυση επικρατεί στον ΟΑΣΑ σχετικά με την εφαρμογή του αυξημένου εισιτηρίου από το 1,20 στο 1,40 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Η αύξηση θεωρείται αναγκαία προκειμένου ο ΟΑΣΑ να καλύψει τις αυξημένες αποδόσεις στο ΦΠΑ που το καλοκαίρι που μας πέρασε σκαρφάλωσε από το 13% στο 23% προκαλώντας μηνιαία τρύπα 1,5εκ.ευρώ.

Η αύξηση αν και το νέο έτος μπήκε πριν 1 εβδομάδα δεν ήρθε, προς ικανοποίηση των επιβατών αλλά εις βάρος των εσόδων. Όπως όλα δείχνουν η αύξηση θα έρθει καθυστερημένα και αφού πρώτα υπάρξει η σχετική ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ:Ζητούνται πειστικές απαντήσεις, για την τρύπα στα οικονομικά του ΟΑΣΑ. 
Με το καλημέρα του 2016 είχαμε και την ερώτηση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη που αναφέρει πως το 2015 ανακόπηκε η πορεία εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών και από 3,7εκ.ευρώ κέρδη το 2014 πήγαμε στα 25,5εκ.ευρώ έλλειμα το 2015 με τα έσοδα να είναι μειωμένα κατά 20%.

Κατήγγειλε την ποιοτική υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου και ρωτά γιατί χειροτέρευσαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΟΑΣΑ το 2015, πως θα καλυφθεί η τρύπα και τι μέτρα θα ληφθούν το 2016 ώστε οι αστικές συγκοινωνίες να επιστρέψουν στο δρόμο της εξυγίανσης αλλά και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου