Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Σύμβουλος... πολυτελείας για το μετρό Θεσσαλονίκης

Το θέμα του τεχνικού συμβούλου του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός προχωρούσε και ας ήταν σταματημένο το έργο, έθιξαν προ ημερών στη συμπρωτεύουσα παράγοντες των μηχανικών.

Αφορμή για την ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών ήταν το υψηλό κόστος (περί τα 18 εκατ. ευρώ) που προβλέπεται για τις υπηρεσίες του τεχνικού συμβούλου.

Ο κ. Σπίρτζης φαίνεται πως δεν έδωσε σαφή απάντηση για την τύχη του διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε την περασμένη Ανοιξη και τώρα βρίσκεται στο στάδιο των αλληλοπροσφυγών μεταξύ των υποψηφίων.

Πάντως, οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό, που θα προσλάβει τον τεχνικό σύμβουλο, είχαν θέσει ζήτημα για το υψηλό κόστος με σχετικές επιστολές προς τη διοίκηση και τον υπουργό. Οπως υποστήριζαν τότε, οι 28 υπάλληλοι που θα προσλάβει, με βάση την προκήρυξη, ο τεχνικός σύμβουλος θα είναι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της Αττικό Μετρό που ασχολούνται με το μετρό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα «να γεννάται το εύλογο ερώτημα ποιον ακριβώς θα συμβουλεύουν».

Υποστηρίζουν, επίσης, πως «στήνεται μια δεύτερη εταιρεία εντός της Αττικό Μετρό, με το προκλητικό για τη σημερινή εποχή κόστος των 15.063 ευρώ με το ΦΠΑ, τον μήνα ανά εργαζόμενο».

Το θέμα εξακολουθεί να συζητείται στα γραφεία της εταιρείας. Μάλιστα πολλοί στοιχηματίζουν πως φαβορί είναι τεχνικό γραφείο που ελέγχεται από γνωστή εταιρεία με παρουσία και στη Μέση Ανατολή.

Αρκεί βέβαια να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός...



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου