Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το στρατηγικό σχέδιο του κ. Σπίρτζη για το μέλλον του ΟΑΣΑ

Στρατηγικό σχέδιο που θα βασίζεται στο τρίπτυχο αναδιάρθρωση κόστους, αύξηση εσόδων και σύνδεση του ομίλου με τον πολίτη και το περιβάλλον θέλει να εφαρμόσει το ΥΠΟΜΕΔΙ για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστου Σπίρτζη ν' απαντά στη Βουλή, επί της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Όπως τονίζεται εξάλλου, οι δημόσιες συγκοινωνίες οφείλουν να εισέλθουν με ένα βιώσιμο τρόπο στην κοινωνική οικονομική και πολιτισμική ζωή της Αττικής. 

Οι νέες διοικήσεις του Ομίλου με ένα ξεκάθαρο Σχέδιο Δράσης θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης που ευνοεί την κοινωνία και την οικονομία και όχι τη μόχλευση χρηματοοικονομικών πολιτικών που δεν οδηγούν σε αναβάθμιση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου, αλλά σε απαξίωση του θεσμού των Δημόσιων Συγκοινωνιών και του ρόλου που μπορούν να επιτελέσουν στην ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας. 

Το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στηρίζεται στους εξής άξονες:

1. Την αναδιάρθρωση του κόστους του οργανισμού. 
Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα η ψηφιοποίηση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Ομίλου, η συνένωση όμορων τμημάτων σε κάθε εταιρεία, η βέλτιστη διαχείριση στόλου και δρομολογίων (τηλεματική) και η πρόσληψη ειδικού προσωπικού (οδηγών και τεχνικού προσωπικού).

2. Την αύξηση των εσόδων. 
Η φιλοσοφία δεν είναι η αύξηση των τιμών των προϊόντων αλλά η διεύρυνση των χρηστών των δημόσιων συγκοινωνιών μέσω της συνέπειας στα δρομολόγια (τηλεματική), η βέλτιστη κάλυψη της Περιφέρειας Αττικής με στοχευμένη πύκνωση και σύνδεση των ενδοδημοτικών μεταφορών με τα μέσα σταθερής τροχιάς, το ζωνικό σύστημα προϊόντων (νέο σύστημα τιμολόγησης) που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη (απόσταση) και την εμπιστοσύνη (συχνότητα χρήσης), τη πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής (Ενιαίο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο) αλλά και νωρίτερα της λειτουργίας του ΑΣΣΚ με στοχευμένη πολιτική προληπτικού ελέγχου στις πύλες και σε κεντρικούς σταθμούς σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του μέτρου της εισόδου από την πρώτη πόρτα για τα λεωφορεία και τη σύνδεση με τη νέα επιχειρηματικότητα και τα συστήματα πληροφορικής.

3. Την σύνδεση του Ομίλου με τον πολίτη και το περιβάλλον. Θα ενταχθούν δράσεις διαχείρισης στόλου και παρακολούθησης στόχων εξοικονόμησης ενέργειας (σε κινητά και ακίνητα στοιχεία). Επίσης, θα διερευνηθεί η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων με νέα οικολογικής τεχνολογίας. 

Τέλος θα αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του ΟΑΣΑ (στάσεις και μέσα) ώστε να συνδεθούν με δράσεις πολιτισμού ανοικτές προς του πολίτες.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου