Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ο νέος σχεδιασμός του ΟΑΣΘ για την μετακίνηση των μαθητών

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα δίδονται από την επόμενη σχολική χρονιά σε μαθητές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, ώστε εκτός από την εξυπηρέτησή τους για τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης να είναι δωρεάν και οι υπόλοιπες μετακινήσεις τους. 

Ο σχεδιασμός αυτός συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεώρηση των δυνατοτήτων παρέμβασης του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ για τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών για το έτος 2016 - 2017 από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Φάνης Παπάς και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Ιωάννης Παλαιστής και συνεργάτες συγκοινωνιολόγοι του ΣΑΣΘ, ο Διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός και ο Νομικός Σύμβουλος του ΟΑΣΘ. 

Οι τρεις φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, ώστε σύμφωνα με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας, να εξασφαλισθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δωρεάν μεταφορά του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού μαθητών με τον ΟΑΣΘ. 

"Θεωρώ ότι πολύ γρήγορα φέτος θα έχουμε καταφέρει να εξυπηρετηθεί για το επόμενο σχολικό έτος το σύνολο των μαθητών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης μέσω των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που θα έχει άμεσα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής. 

"Με την έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αφενός δεν επιβαρύνονται, αντίθετα ωφελούνται σημαντικά, ο ΟΑΣΘ παίρνει ένα σημαντικό έσοδο (μισή τιμή η κάρτα για τους μαθητές) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Δημόσιο επωμίζονται μικρότερο κόστος για να γίνεται με αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των μαθητών" ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπάς.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου