Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σκληρή απάντηση Χ. Σπίρτζη σε δημοσίευμα, που τον εμπλέκει σε "πάρτι" με έργα στον ΟΛΠ


Το «λασπογράφημα» και ο «ψυχογιός της διαπλοκής»
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", του κατά σύστημα και κατά συρροή ψευδόμενου και αυτοδιαψευδόμενου κ. Παπαχρήστου είναι... απολύτως ψευδές, ανυπόστατο, παραπλανητικό και υποβολιμαίο. 

Επαναλαμβάνουμε στον ίδιο και κυρίως στους εντολείς του, ότι ματαιοπονούν» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας που τον εμπλέκει σε ομάδα επτά εργολάβων που «έκαναν πάρτι με έργα στον ΟΛΠ» επικαλούμενο πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Όπως τονίζει ο υπουργός: «Η λυσσαλέα προσπάθεια τους να πλήξουν την κυβέρνηση και τα στελέχη της θα συνεχίσει να πέφτει στο κενό και να γυρίζει μπούμερανγκ στους διοργανωτές και εκτελεστές της. Οι πολίτες έχουν καταλάβει και τους γυρίζουν με αηδία και περιφρόνηση την πλάτη. Η φάμπρικα της λάσπης και της ασύστολης συκοφαντίας επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά με πανομοιότυπο τρόπο». 

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει πως «κάνει την αρχή το συγκρότημα των "Νέων" και του "Βήματος" και αμέσως, σπεύδει το "ΠΟΤΑΜΙ" και ο γνωστός ψυχογιός της διαπλοκής και του παλαιού πολιτικού συστήματος Σταύρος Θεοδωράκης, για να δώσει δήθεν πολιτική επίφαση στη λάσπη και τις συκοφαντίες και άλλοθι στη διατεταγμένη επικοινωνιακή αναπαραγωγή. 

Περιέργως, κατά το παρελθόν με κοινό αφεντικό… 

Προς το παρόν, λείπουν οι υπόλοιποι της παρέας, από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα… Όσο περισσότεροι οι …παραπόταμοι που στεγνώνουν το …ποτάμι, τόσο μένει μόνο η λάσπη στα αγαπημένα παιδιά του συστήματος. Τώρα κάνουν θόρυβο για έργο που "ποτέ δεν πήρε" ως μηχανικός ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Βιάστηκαν να πιάσουν στασίδι να βοηθήσουν τα συγκροτήματα και τις γραφίδες εκείνες των κοινών αφεντικών τους, που τελευταία έχουν χόμπι να ζητούν συγνώμη για τις συκοφαντίες και τη λάσπη που εκτοξεύουν, μήπως και γλυτώσουν στα δικαστήρια». 

«Καλούμε τους επιθεωρητές να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες πόρισμα για να ενημερωθούμε κι εμείς, μιας και ουδέποτε κληθήκαμε ή ενημερωθήκαμε για αντίστοιχο θέμα από οιονδήποτε. 

Καλούμε τους επιθεωρητές να τοποθετηθούν αν μετείχα ποτέ σε κύκλωμα εργολάβων σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο πόρισμά τους, και ζητάμε να αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, αλλιώς θα το στείλουμε εμείς. Στην αλήθεια δεν υπάρχουν συμψηφισμοί», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: 

«Από το τελευταίο λασπογράφημα μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον πρόσθετο πραγματικό στόχο του, που είναι ο νέος τρόπος δημοπράτησης του έργου Πάτρας - Πύργου, ώστε να υπάρχει διαφάνεια, πραγματικός ανταγωνισμός και να μην καταλήξει σε μία και μόνον ανάθεση. 

Ο κ. Παπαχρήστος ας ρωτήσει στελέχη της εφημερίδας και του συγκροτήματός του, να του πουν πως στήνονται τα έργα και ποιος ενδιαφέρεται για ενιαία δημοπράτηση του έργου Πάτρα - Πύργο... 

Η αλήθεια είναι, ότι δεν είμαστε ίδιοι. Έχω άλλη αντίληψη από εσάς και τα αφεντικά σας, που αντιλαμβάνεστε την πολιτική και τη δημοσιογραφία ως εργολαβία και τις εργολαβίες ως πολιτική. 

Ζητώ συγνώμη από εσάς και τα αφεντικά σας γιατί επέλεξα να μην είμαι κρατικοδίαιτος (κάτι που δύσκολα αντιλαμβάνεστε) και ασκούσα το επάγγελμα του μηχανικού επί δυο και πλέον δεκαετίες στον μάχιμο ιδιωτικό τομέα και γιατί σέβομαι το ρόλο του δημόσιου τομέα. 

Όσο για την αλήθεια, όσο αυτή μπορεί να ενδιαφέρει εσάς και τα αφεντικά σας είναι ότι σε διάστημα πέντε ετών είχα δώσει ως μηχανικός 4 ή πέντε προσφορές στον ΟΛΠ (έχουν περάσει 12 χρόνια) και είχα αναλάβει μόλις τρία έργα χαμηλού προϋπολογισμού, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 

Τα στοιχεία και γι’ αυτά και για όποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητά μου, όπως και οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Το αυτό υποθέτω, ότι είναι αυτονόητο τόσο για τον κ. Παπαχρήστο, όσο και για τον κ. Θεοδωράκη, όπως και για τα αφεντικά τους. 

Να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε συνέχεια. Να είστε σίγουροι, ότι το πάρτι της ανομίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής θα τελειώσει και να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσουμε να "ενοχλούμε" τις "δουλειές" των αφεντικών σας. Με διαφάνεια, με νομιμότητα, με καθαρούς κανόνες. Όσο για το… κόμμα του κ. Θεοδωράκη: Θέλει το… ποτάμι να κρυφτεί και η διαπλοκή δεν το αφήνει… 

Προτρέπουμε λοιπόν όποιον νομίζει ότι έχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος μας, να πάει αμέσως στη Δικαιοσύνη. Εμείς πάντως αυτό θα κάνουμε. Προσφεύγουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη για τα κατά συρροή και κατά σύστημα συκοφαντικά δημοσιεύματα του λασπολόγου "αρθρογράφου". 

Γνωρίζουν όλοι, ότι ο κ. Παπαχρήστος, μετά τις δήθεν "αποκαλύψεις" του καταπίνει τις λασπολογίες του με αυτοδιαψεύσεις και δήθεν "επανορθώσεις", χωρίς βέβαια, να ιδρώνει το αυτί των υπολοίπων "υπαλλήλων" του συστήματος, στην Βουλή». 

Ε λοιπόν, ανοχή τέλος».
Και ο Χρ. Σπίρτζης καταλήγει: «Ας γνωρίζει ο εντολοδόχος του συγκροτήματος και κάθε ενδιαφερόμενος, ότι οι επίσης κατά σύστημα και κατά συρροή εκ των υστέρων αυτοδιαψεύσεις και αυτογελοιοποιήσεις τους, δε γίνονται δεκτές. Ούτε οι εκκλήσεις και τα … κροκοδείλια δάκρυα τους για έλεος και συγνώμη. 

Καληνύχτα, καληνύχτα… 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου