Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Ν. Νικολόπουλος: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Σπίρτζη για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Έρευνα από τη Δικαιοσύνη ζητά με ερώτησή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, για τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, σχετικά με την κακοδιαχείριση στις κρατικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό «αν οι βαριές κατηγορίες για κακοδιαχείριση, που εκτόξευσε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής εναντίον του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ κ. Παπαθανάση, θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Επίσης, ζητά να κατατεθούν όλες οι συμβάσεις που έχει υπογράψει ο κ. Παπαθανάσης, τόσο την περίοδο που διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε., όσο και την περίοδο που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ).

Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ζητά η έρευνα να επεκταθεί σε όλες τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι οργανισμοί και οι εταιρείες των κρατικών συγκοινωνιών με τη SIEMENS κατά την τελευταία δεκαετία και να κατατεθούν επίσης τα πόθεν έσχες τόσο του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρ. Τσίτουρα, μετά τα τελευταία γι’ αυτόν δημοσιεύματα, όσο και του κ. Παπαθανάση, «ο οποίος ως γνωστόν διορίστηκε από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ν.Δ».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου