Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών: Καταγγέλλει τις προσπάθειες στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού στις 4 Φλεβάρη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, κόντρα στις προσπάθειες στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, απευθύνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Αποκαλύπτοντας τον ρόλο του «Συντονιστικού» των Αστικών Συγκοινωνιών μπροστά στην απεργία η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έπιασε δουλειά. Σε "συντονιστικό" των αστικών συγκοινωνιών, με θέμα την απεργία στις 4 Φλεβάρη, έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει 24ωρη απεργία, τάχα για να μεταφέρουμε τους απεργούς στις συγκεντρώσεις.

Την ώρα που όλος ο κόσμος από όλες τις κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους (αγρότες, εργάτες, νεολαία, μικρομεσαίοι επαγγελματίες) με σύνθημα «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», έπιασαν δουλειά οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί.

Ακόμα και τα σωματεία (Ένωση ΗΣΑΠ και Ένωση ΗΛΠΑΠ) που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία, καλούνται από το "συντονιστικό" να αναδιπλωθούν και να πάνε σε στάση εργασίας.

Ξεπερνώντας ορισμένοι και τους εαυτούς τους σε κουτοπονηριές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για στάσεις εργασίας με διαφορετικές ώρες (άλλο σωματείο πρωί-βράδυ, άλλο σωματείο μεσημέρι κλπ) δηλαδή να λειτουργεί η συγκοινωνία όλη την ημέρα!

Αν αυτό δεν είναι απεργοσπασία τότε τι είναι;

Κανείς εργαζόμενος να μη δεχτεί να γίνει η αστική συγκοινωνία απεργοσπαστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μη δεχτεί τη ρετσινιά (με την ψήφο του σε ΔΣ), του απεργοσπάστη, ακουσία ή εκούσια.

Η συμβολή των ΜΜΜ στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 4 Φλεβάρη είναι καθοριστική.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να γυρίσουν ξανά την πλάτη σε αυτές τις πλειοψηφίες και να δώσουν ισχυρή απάντηση με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου