Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία - Νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 29 - 30/1/2016

Συνεχίζεται ο αγώνας των Ναυτεργατών στα πλαίσια της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 27-28/1/2016 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Αποτέλεσμα του απεργιακού αγώνα είναι η καθολική ακινητοποίηση όλων των πλοίων και η ματαίωση όλων των δρομολογίων στην Ακτοπλοΐα, στα πλοία διεθνών γραμμών και στις Πορθμειακές γραμμές της χώρας.

Η απεργία σημειώνει μεγάλη επιτυχία, οι Ναυτεργάτες συμμετέχουν δραστήρια και αγωνιστικά διεκδικώντας μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό το οποίο αποτελεί λαιμητόμο για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αλλά και την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.

Παράλληλα σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΝΕΝ αναδεικνύεται ως κεντρικό ζήτημα αιχμής η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αύξηση των θέσεων εργασίας των Ναυτεργατών με κατοχυρωμένα και συγκροτημένα δικαιώματα, η κατάργηση των προνομίων και των φοροαπαλλαγών του εφοπλιστικού κεφαλαίου και η ουσιαστική συμβολή του στα φορολογικά έσοδα της χώρας μας.

Επίσης βασικό σημείο των διεκδικήσεων μας είναι η ακύρωση της επαχθέστατης συμφωνίας μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΟΛΠ, το οποίο με απόφαση της κυβέρνησης και του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ παραδίδεται στην κρατική κινέζικη COSCO με ολέθριες συνέπειες σε κοινωνικό - πολιτικό - αμυντικό - οικονομικό και τοπικό επίπεδο.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση, την περιφρούρηση και την παραπέρα επιτυχία της απεργίας. Καλεί τα Συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών της χώρας μας.

Έναρξη νέας απεργίας 29/1/2016 ώρα 6 π.μ - λήξη 31/1/2016 6 π.μ



Για το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                        Κροκίδης Νικόλαος

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου