Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: 26 υδατοδρόμια μέχρι το 2017


Το «πράσινο φως» για την κατασκευή των υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα άναψε η Περιφέρεια Ν. Αιγίου με στόχο μέσα στο 2017 να έχουν παραδοθεί στα λιμενικά ταμεία.

Όπως υποστήριξε ο περιφερειάρχης, Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος «η προώθηση της κατασκευής των υδατοδρομίων περιλαμβάνεται στο τριετές πλάνο τουρισμού της περιφέρειας, που παρουσιάζεται αύριο Τρίτη αναλυτικά στην Αθήνα, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και την MarketingGreece».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε «Στο Κόκκινο» ο κ. Χατζημάρκος «είναι «αυτονόητη ανάγκη» των 48 κατοικημένων νησιών της περιοχής να αποκτήσουν μία σταθερή υποδομή εναέριων μεταφορών, ανεξάρτητη από την ακτοπλοΐα, όχι μόνο για την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων, τις ανάγκες των υποδομών υγείας και την προσβασιμότητα όλων σε αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό η περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναλαμβάνει πλέον η ίδια τις διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων σε 26 νησιά, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αποκλειστικά από ίδιους πόρους (περίπου 3 εκατ. ευρώ) και χωρίς να περιμένει έσοδα από την υλοποίηση και λειτουργίας τους».

Επίσης σημείωσε πως «το υδατοδρόμιο θα κατασκευάζεται στο όνομα του λιμενικού ταμείου κάθε περιοχής, στο οποίο αφού ολοκληρώνεται θα παραδίδεται «χωρίς ούτε ένα ευρώ έσοδα» και πρόσθσε ότι «είναι μία επένδυση για την πατρίδα και τις ανάγκες των νησιών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης του Ν. Αιγαίου τόνισε «δική μας ελπίδα είναι το τρίτο τρίμηνο του 2016 να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και το δίκτυο να είναι σε πλήρη ανάπτυξη στο τέλος του 2017». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου