Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Tη διασφάλιση των πτήσεων στις άγονες γραμμές ζητεί η ΚΕΔΕ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη ζητά, με επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, και το 2016, καμία άγονη περιοχή της χώρας δεν θα μείνει χωρίς επαρκή και χαμηλού κόστους αεροπορική κάλυψη, δεδομένου ότι οι συμβάσεις δικαιωμάτων αποκλειστικής εκμετάλλευσης για τα 24 προγράμματα άγονων αεροπορικών γραμμών λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016.

«Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2016», τονίζει ο κ. Πατούλης στην επιστολή του, «και δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά πρέπει σύμφωνα με τον Κανονισμό να δημοσιευθούν τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού, πρέπει άμεσα στις επόμενες ημέρες να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη σύνδεση των περιοχών αυτών με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι οι παραπάνω ανησυχίες έχουν εκφραστεί και από τους Δημάρχους των περιοχών αυτών, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργού, για να προχωρήσουν άμεσα οι υπηρεσίες του υπουργείου στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου και το 2016 να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του συνόλου των προγραμμάτων των άγονων αεροπορικών γραμμών.

«Είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας , με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, τονίζει ο κ. Πατούλης.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου