Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Για άνιση αντιμετώπιση για τους κατόχους μηνιαίων καρτών, μιλούν Αυγενάκης - Κακλαμάνης

Στην ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών και... αναλογικής μείωσης του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους κατόχους που είχαν πληρώσει κανονικά το ποσό που αντιστοιχεί στο 15ημερο του Ιουλίου κατά το οποίο οι λοιποί επιβάτες μετακινούνταν δωρεάν, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι κάτοχοι των καρτών απεριορίστων διαδρομών δικαιούνται έκπτωση στις κάρτες του Δεκεμβρίου, λόγω των απεργιών του μηνός Νοεμβρίου, αφού στις 12 και 15 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν δυο 24ωρες απεργίες στις γραμμές 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ».

Στην ερώτηση τονίζεται ότι «Συνεπώς, οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα προμηθευτούν το κουπόνι του Δεκεμβρίου με έκπτωση, επιδεικνύοντας ισχύον στέλεχος κάρτας απεριορίστων διαδρομών και το κουπόνι μηνός Νοεμβρίου, κατά την ανανέωση της κάρτας τους.

Ειδικότερα, οι τιμές πώλησης για το μήνα Δεκέμβριο έχουν ως εξής: 
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα, 28,50 ευρώ, 
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μειωμένη, 14,50 ευρώ, 
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα ΔΑΑ, 43,00 ευρώ, 
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα ΔΑΑ μειωμένη, 22,00 ευρώ. 
Οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών θα προμηθευτούν τη νέα κάρτα με έκπτωση τον μήνα ανανέωσής της ... 

Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανάλογη μεταχείριση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών τον Ιούλιο του 2015, όπου η μετακίνηση στις δημόσιες συγκοινωνίες γινόταν δωρεάν για δύο εβδομάδες. 

Για την περίοδο εκείνη, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από πλευράς του κ. Υπουργού για την «αποζημίωση» των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών».

Στην παρέμβαση τίθενται μια σειρά ερωτημάτων ως εξής: 
«1. Βάσει ποιου σχεδιασμού μεριμνήσατε, και σωστά πράξατε, για να αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις 2 ημέρες του Νοεμβρίου 2015 που δε λειτούργησαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω απεργίας; 

2. Γιατί επιδείξατε αδιαφορία για τους ίδιους κατόχους καρτών διαρκείας, οι οποίοι είχαν πληρώσει κανονικά το ποσό που αναλογεί στο 15ημερο του Ιουλίου κατά το οποίο οι λοιποί επιβάτες μετακινούνταν δωρεάν; 

3. Έτσι ανταμείβετε τους αιμοδότες των αστικών συγκοινωνιών που προπληρώνουν έναν ή τρεις ή έξι μήνες ή ένα χρόνο πριν, το αντίτιμο των διαδρομών τους; 

4. Θα προβείτε έστω και τώρα, δηλαδή αρκετά καθυστερημένα, σε μείωση του κόστους της κάρτας που είχαν πληρώσει, παρέχοντάς τους αναλογική μείωση στην τιμή κτήσης της επόμενης κάρτας διαρκείας που θα αγοράσουν;» 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου