Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η έλευση του άχρηστου και ελλειμματικού τραμ - τρένου στον Πειραιά είναι που μας ταλαιπωρεί

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο (εφημ. Κοινωνική 20/11/2015) για την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Δήμαρχο σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν στην πόλη μας: 

Επίσης, για το θέμα του ΤΡΑΜ και των έργων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τελικές απαντήσεις από τον υφυπουργό υποδομών κ. Σγουρίδη. 

Θυμίζουμε ότι προ ημερών το αρμόδιο υπουργείο απάντησε στη βουλευτή Πειραιά κα Σταματάκη ότι το έργο θα ολοκληρωθεί περίπου σε ένα χρόνο, αλλά αυτό το… περίπου, για τον Γιάννη Μώραλη, πρέπει να αποσαφηνιστεί. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα όπως τα έργα που καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και η επέκταση του Μετρόστον Πειραιά, ένα επίσης σημαντικό έργο για την πόλη, που όμως δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. 

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρίδης, δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά. 

Δεν είναι τα έργα και τα εργοτάξια του τραμ - τρένου που μας ταλαιπωρούν. 

Είναι αυτό το ίδιο το άχρηστο και επιζήμιο μέσο που ο εκβιαστικός ερχομός του στην πόλη μας κατέστρεψε τον κυκλοφοριακό και αστικό ιστό του Πειραιά. 

Είναι οι μονοδρομήσεις και οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται εκ του προχείρου, αφού δεν υφίσταται καμία κυκλοφοριακή μελέτη. 

Είναι αδιανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτή η τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας είναι αποτέλεσμα μελέτης και μάλιστα εγκεκριμένης. 
  1. Πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση αφού πλέον οι λωρίδες κυκλοφορίας καταργήθηκαν και σε αυτές που απέμειναν προστίθεται και το τραμ - τρένο; 
  2. Πώς θα ελευθερωθεί το τρίγωνο στη συμβολή Ακτής Μιαούλη - Εθνικής Αντιστάσεως - Βασ. Γεωργίου, όταν εκεί θα είναι και ο τερματικός σταθμός του τραμ - τρένου; 
  3. Πόσο πράσινο θα χάσει ακόμα ο Πειραιάς, αφού ο Τινάνειος Κήπος γίνεται βορά στον σταθμό έλξης αυτού του άχρηστου μέσου; 
  4. Πώς θα αποσυμφορηθούν οι δρόμοι αφού μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν τουλάχιστον 2500 θέσεις ΝΟΜΙΜΗΣ στάθμευσης χωρίς καμία μέριμνα για δημιουργία νέων; Οι μόνες θέσεις, που μας παρουσίασαν οι υπεύθυνοι είναι κάποιες παράνομες μέχρι τώρα θέσεις, τις οποίες ονόμασαν νόμιμες. 
  5. Πως θα λειτουργήσουν ξανά τα καταστήματα που βάζουν λουκέτο καθημερινά, όταν η πρόσβαση σε αυτά είναι πλέον επικίνδυνη ακόμα και για τους πεζούς; 
  6. Πως θα υπάρξει ηρεμία και γαλήνη στη πόλη μας, όταν το μποτιλιάρισμα στην είσοδο, στην έξοδο αλλά και στο κέντρο και στις γειτονιές της θα είναι πλέον μόνιμο; 
  7. Ποιος διασφαλίζει την υγεία μας από την ηχορύπανση, το χώμα, την σκόνη και το καυσαέριο που αναπνέουμε; 
Οι κινήσεις των κ. Σταματάκη και κ. Μώραλη να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία των Πειραιωτών, των επισκεπτών αλλά και των τουριστών, δείχνουν την προσπάθεια να μας αποπροσανατολίσουν. 

Αποδίδεται το πρόβλημα στις καθυστερήσεις δήθεν των εργολαβικών εταιρειών, για να αποφεύγεται συστηματικά μια απολογία για τον σκοπό της έλευσης του άχρηστου και επιζήμιου τραμ - τρένου στην πόλη μας και ποιους επιτέλους θα εξυπηρετεί. 

Οι Πειραιώτες δεν θα έπρεπε να υποτιμώνται τόσο πολύ.
Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, 
ΤΟ ΤΡΑΜ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Πόση ανευθυνότητα θα υποστούμε ακόμα;
  • Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της Τραμ ΑΕ. Απόδοση ευθυνών.
  • Μονοδρομήσεις (για να περάσει το τραμ-τρένο) πόσα εκατομμύρια στοίχισαν; Ποιος τις ζήτησε; Ποιος χρειάστηκε το τραμ-τρένο;

AMYNA KATA TOY ΤΡΑΜ
Με την υποστήριξη του ΙΝ.ΚΑ. 

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου