Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ρόδος: «Απειλεί» με συγχώνευση ΡΟΔΑ - ΚΤΕΛ ο δήμαρχος Ρόδου επειδή οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα χρήματά τους

Με συγχώνευση της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ απειλεί τους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος επειδή προχώρησαν σε κατάσχεση 520.000 ευρώ. 

Σε συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για όσα δήλωσε προχθές ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης. 

«Είχαμε καταβάλει προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα χωρίς να προκληθεί ζημιά στην επιχείρηση. Ζήτησα από τους εργαζόμενους να περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που θα εξεταστεί η υπόθεση από το Εφετείο. Εκείνοι υποστηρίζουν τώρα ότι η επιχείρηση δεν υποχρεούται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Οι νομικοί μας όμως λένε το αντίθετο και μας ωθούν να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα. 

Με τα χρήματα που κατασχέθηκαν σχεδιάζαμε να αγοράσουμε νέα λεωφορεία και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις της επιχείρησης και τη μισθοδοσία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ο σχεδιασμός αυτός ματαιώνεται», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε πως στα σχέδια ήταν να αγοραστούν και πέντε μίνι μπας που θα συνέβαλλαν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλεως. 

Με αφορμή εξάλλου παράπονα πολιτών για την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλεως, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως μέσα σε ένα χρόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. 

«Μέσα σε ένα χρόνο και να θέλω δεν μπορώ να αλλάξω τα κακώς κείμενα 20 ετών. Ας προχωρήσουν οι εργαζόμενοι και ας πάρουν τα χρήματα. Θα τακτοποιηθεί όποια εκκρεμότητα υπάρχει. 

Εμείς θα διαπραγματευθούμε με τράπεζα για να λάβουμε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουμε νέα λεωφορεία. 

Θυμίζω ακόμη ότι υπάρχει απόφαση η οποία έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και αφορά τη συγχώνευση της ΡΟΔΑ με το ΚΤΕΛ. 

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ έγινε επί θητείας του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου. Είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα όταν ήμουν αντιπεριφερειάρχης και πρότεινα τότε να συγκροτηθεί κοινοπραξία στην οποία θα μετείχαν και οι δύο συγκοινωνιακοί φορείς του νησιού. Δεν θα αφήσω το νησί χωρίς συγκοινωνία. Δεν θα επιτρέψω να καταστρέψουν τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Η επιχείρηση θα επιβιώσει», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως οι οδηγοί θα παύσουν να διαθέτουν εισιτήρια εντός των οχημάτων και θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά τους. 

«Θα ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα εισιτήρια για να μην υπάρχουν σκιές . Διευκρινίζω ότι τα εισιτήρια θα διατίθενται από την επιχείρηση ή από ιδιώτες. Οι οδηγοί θα ασχολούνται με τις αρμοδιότητές τους και μόνο, θα ελέγχονται και θα είναι ευπρεπείς. Σέβομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα πρέπει όμως η καλοσύνη να θεωρείται αδυναμία», κατέστησε σαφές ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου