Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας - Αρνούμαι να καταπιώ ότι μας "σερβίρουν"

Χαμός έχει γίνει, μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση για την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις εταιρείες του ΟΑΣΑ.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία, τα οποία κατά την δικιά μας άποψη, έχουν πολλές αποκλίσεις από το τι πραγματικά συμβαίνει και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις, ενώ στρέφουν για άλλη μια φορά την κοινωνία εναντίον μας.

Μήπως κ. Υπουργέ, να τραβήξετε τ΄ αφτάκι και να τους στείλετε στα τσακίδια, όλους αυτούς που σας παραμύθιασαν και σας σέρβιραν τάχα για το καλό σας όλα αυτά τα στοιχεία;

Δύναμη Οδηγών:
Παρουσιάστηκαν δύο έγγραφα, από στελέχη της ΟΣΥ, ως προς τη δύναμη των οδηγών, στο πρώτο έγγραφο αναφέρεται ως δύναμη 4143 άτομα που έχουν προσληφθεί με την ειδικότητα του οδηγού:

και στο δεύτερο έγγραφο, αναφέρεται ως δύναμη 3569 (από το πρόγραμμα compass):

Στο πρώτο έγγραφο αναφέρεται η δύναμη ως προς την πρόσληψη και στο δεύτερο έγγραφο, αναφέρονται οι οδηγοί επί οχήματος, αυτοί δηλαδή που κινούν αυτή τη στιγμή τον στόλο μας.

Στους απαλλαγμένους του πρώτου εγγράφου δεν αναφέρονται όλες οι ειδικότητες.

Ζητήστε από τα παπαγαλάκια σας, (Δεν αναφέρομαι στους διευθυντές των τμημάτων) να τις βρουν...

Να μην αναφέρω και τον ένα μήνα διαφορά, ανάμεσα στα δύο έγγραφα...

Ασφάλειες οχημάτων: 
Ως προς τις τιμές, μπορεί να έχετε δίκιο, δεν έχω διατελέσει ποτέ ασφαλιστής στο παρελθόν για να γνωρίζω!

Ως προς το πόσα οχήματα κυκλοφορούν και πόσα είναι ασφαλισμένα είναι ένα άλλο θέμα, για παράδειγμα λέτε ότι κυκλοφορούν 1075 (προγραμματισμένα 1146) και ασφαλισμένα είναι τα 1624, κατά τη γνώμη σας, πόσα έπρεπε να είναι ασφαλισμένα;

Προφανώς δεν σας είπαν τα παπαγαλάκια σας, ότι λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, κάποια οχήματα "μένουν" στο δρόμο, αυτά δεν πρέπει να τα αντικαταστήσουμε; Ή θα ψάχνουμε τελευταία στιγμή να βρούμε ασφάλειες;

Βέβαια ασφαλίζονται και για ένα άλλο λόγο, αν δεν ασφαλιστεί, θα το διαλύσουμε για να πάρουμε ανταλλακτικά για αυτά που κυκλοφορούν.

Λέσχη Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: 
Κανονικά δεν θα έπρεπε να πάρω θέση, είναι δουλειά του Σωματείου να σας απαντήσει, αλλά δεν θα το πράξει μάλλον...

Είναι το περιβόητο ακίνητο το οποίο, βρίσκεται στο Αμαξοστάσιο της Πλ. Αττικής και όχι στο σταθμό Αττικής όπως αναφέρατε.

Δεν ξέρω αν ο κύριος που αναφέρατε είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ή κάποιας άλλης παράταξης, αυτό που ξέρω είναι ότι έγινε ανοιχτός διαγωνισμός, κατατέθηκαν προσφορές οι οποίες ανοίχτηκαν παρουσία των ενδιαφερομένων και δικηγόρου και επιλέχτηκε η πιο συμφέρουσα πρόταση.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι παραχωρημένο, για εκμετάλλευση  εδώ και χρόνια στο Σωματείο από τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΗΛΠΑΠ, το ότι συγχωνευτήκαμε με απορρόφηση από την πρώην ΕΘΕΛ, δεν μας απεμπολεί το δικαίωμα, να έχουμε τα προνόμια που είχαμε στην προηγουμένη εταιρεία. (Υπάρχει δεδικασμένο, για παρόμοια περίπτωση).

Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός, αλλά δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν παιχνιδάκια στις πλάτες των εργαζομένων, αν έχετε απτά στοιχεία, στον Εισαγγελέα αμέσως κ. Υπουργέ και μεις μαζί σας!!!







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου