Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς μετρό, τρένο και τραμ σήμερα το βράδυ η Αθήνα, από τις 9 ως τη λήξη της βάρδιας

Στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Χωρίς μετρό, τρένο του ΗΣΑΠ και τραμ θα είναι σήμερα η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας. Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργήσουν από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές από κουκουλοφόρους στο σταθμό της Ομόνοιας. 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς, κάνουν λόγο για αναίτια, οργανωμένη και βίαιη επίθεση από ομάδα 15 - 20 κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών που έγινε. 

"Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερικού τύπου απρόκλητη, αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και ζητάμε από τις Αστυνομικές αρχές να κινηθούν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη" τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. 

Επιπλέον, καλούν τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό αυτό γεγονός. 

"Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία, όπως αναφέρουν, θα λάβουν άμεσα μέτρα αποσύροντας τους εργαζόμενους από τον έλεγχο των εισιτηρίων".
Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με ανακοίνωσή της, αφού καταδικάζει τις επιθέσεις, γνωστοποιεί πως προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να αποδοθούν τα προβλεπόμενα από τη Δικαιοσύνη στους υπαιτίους της επίθεσης. 

Τέλος, τονίζει πως οι ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που δέχθηκαν την επίθεση είναι εργαζόμενοι - οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου