Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Προς παράταση από 2 έως 6 μήνες οδεύει το μέτρο της απόσυρσης

Λίγες ημέρες ακόμα απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα το μέτρο της απόσυρσης στα
αυτοκίνητα. 

Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να μπορεί ο καθένας να αποσύρει το αυτοκίνητό του και με το χαρτί που θα πάρει να έχει έκπτωση στην αγορά ενός καινούργιου, κάτι που θα μπορεί να κάνει μέχρι τα τέλη του έτους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί το μέτρο ή όχι. Παράγοντες της αγοράς και πελάτες επιθυμούν να συνεχιστεί, ωστόσο από επίσημες πηγές δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό. 

Όπως όμως φαίνεται και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων θα παραταθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή, η παράταση ενδέχεται να έχει διάρκεια από δύο έως έξι μήνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συνεχιστεί από το χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί και έπειτα.

Επίσημη απάντηση σε λίγα 24ωρα... 
Προφανώς η κίνηση αυτή θα γίνει προκειμένου να μην πάνε στο κάδο των αχρήστων τα χαρτιά της απόσυρσης που έχουν στα χέρια τους ιδιοκτήτες αλλά και εταιρείες. 

Την επίσημη απάντηση θα πάρουν όλοι σε λίγα 24ωρα, οπότε και αναμένεται τι θα αποφασίσουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Η θέση άλλωστε είναι σαφής, καθώς ο σκοπός είναι α εισρεύσουν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμία, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνει αν σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης.

Αυτό βέβαια μπορεί να δουλέψει και σαν.. μπούμερανγκ και να παγώσει εκ νέου την αγορά που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό (πτώση πάνω από 70% συγκριτικά με το 2010) και να μειώσει τα προσδοκώμενα έσοδα... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου