Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Lufthansa κατά των απεργιών

Το δικαστήριο στο Ντάρμσταντ, κοντά στη Φρανκφούρτη, απέρριψε τελικά το αίτημα της Lufthansa για ακύρωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των πληρωμάτων καμπίνας, με την αεροπορική να δηλώνει ότι θα αποφασίσει προσεχώς για τα επόμενα βήματά της.

Στον αντίποδα, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει μια προσωρινή διαταγή στο Ντίσελντορφ, αλλά αυτή αφορούσε μόνο την απεργία της Τρίτης και μόνο τα πληρώματα στο Ντίσελντορφ.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ιπτάμενου προσωπικού της γερμανικής αεροπορικής ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να διαρκέσουν ως τις 13 Νοεμβρίου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο γερμανικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι εν λόγω απεργίες αναμένεται να φέρουν ημερήσιες απώλειες, διψήφιου αριθμού, εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν να μην αλλάξει το καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ από μέρους της η αεροπορική δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις low - cost εταιρείες του κλάδου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου