Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ο Αυγενάκης καταλογίζει στον Σπίρτζη “αβλεψία και αδράνεια για την ΟΣΥ”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την, μετά από οκτώ μήνες, αποδοχή παραίτησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και την παραίτηση του Δ.Σ. της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.Σ.Υ.), έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ακέφαλη έμεινε η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.Σ.Υ. Α.Ε.) λόγω της αδράνειας και της αβλεψίας του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος αρνείται να ασχοληθεί με τα σημαντικά προβλήματα που συσσωρεύονται στις αστικές συγκοινωνίες.

Σε μια προσπάθεια, μάλλον, "καθαρισμού των εγγράφων του γραφείου του" ο κ. Υπουργός θυμήθηκε μετά από οκτώ (8) μήνες να κάνει τελικώς δεκτή την παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.Σ.Υ. Α.Ε., δίχως να ορίζεται αντικαταστάτης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει ακέφαλη. Περαιτέρω, η σύσσωμη παραίτηση του ΔΣ της εταιρείας έρχεται, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει τους φόβους για τις καταστροφικές συνέπειες της απραξίας του κ. Υπουργού.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Υπουργός συνεχίζει ακάθεκτος το έργο καταστροφής τους. Μετά την επιβάρυνση που επέβαλλε με τη δωρεάν μετακίνηση όλων των επιβατών τις ημέρες του δημοψηφίσματος, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές, μετά την κατάργηση των “προβληματικών” ελέγχων που ευνοεί ουσιαστικά την εισιτηριοδιαφυγή, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή αφήνοντας δίχως διοίκηση την εταιρεία.

Οι κραυγές ανησυχίας πληθαίνουν και οι φόβοι για την καταβολή των υποχρεώσεων της εταιρείας, για την καταβολή των μισθών στο προσωπικό, καθώς και για τη δυνατότητα προμήθειας καυσίμων για τη μετακίνηση των λεωφορείων αυξάνονται.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Σπίρτζης μας εκπλήσσει, αφού με τη “γενναιοδωρία” του και το λαϊκισμό του επιβαρύνει με εκατομμύρια ευρώ τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, ενώ με την αβλεψία και την αδράνεια που επιδεικνύει τις μετατρέπει σε “ακυβέρνητο καράβι”!». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου