Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Λεωφορεία χωρίς οδηγό στην Ελβετία (Βίντεο)

Σε συνεργασία με την εταιρεία BestMile, η Ελβετία προχωράει στην πειραματική εισαγωγή αυτόνομων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Δύο αυτόνομα λεωφορεία πρόκειται να τεθούν στην κυκλοφορία στους δρόμους της Ελβετίας την επόμενη άνοιξη, χωρητικότητας εννέα ατόμων. Τα οχήματα θα εξυπηρετούν την τουριστική περιοχή Σιόν, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της συγκοινωνίας.

Τα λεωφορεία θα δοκιμαστούν για δύο χρόνια και με βάση την επίδοσή τους στις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας θα μονιμοποιήσουν ή όχι την θέση τους.

Θα υπάρχει ένας «πύργος ελέγχου» για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τους, όπως γίνεται και με τα αεροπλάνα, για να υπάρχει η δυνατότητα να επέμβει κάποιος ειδικός σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια η ταχύτητα με την οποία θα κινούνται είναι τουλάχιστον αργή, αφού με τελική ταχύτητα της τάξεως των 20 χλμ./ώρα θα καθυστερεί κάπως να ολοκληρώσει τα δρομολόγια. 

Ο ιδρυτής της εταιρείας BestMile, Ράφαελ Τζιντράτ, λέει: «Οι αυτόνομες συγκοινωνίες θα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στο μέλλον και στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να αφήνει το αυτοκίνητό του σπίτι όταν κινείται εντός πόλης».

Δείτε το video:



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου