Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Καλλιτεχνική εγκατάσταση, η στάση του μετρό στην Πατησίων

Το δίκτυο του αθηναϊκού μετρό έχει εξαπλωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, η μέρα όμως που θα δούμε έναν σταθμό ανάμεσα στην Ομόνοια και τη Βικτώρια μάλλον αργεί πολύ ακόμα -αν έρθει ποτέ, δηλαδή.

Τότε, τι δουλειά έχει αυτή η πινακίδα του Μετρό στην Πατησίων, στο ύψος της Τοσίτσα, που πληροφορεί τους περαστικούς πως εκεί βρίσκεται ο σταθμός «Μουσείο»; Γιατί σταθμός μετρό στο εν λόγω σημείο σίγουρα δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με το athenstransport.com, η πινακίδα αυτή αποτελεί καλλιτεχνική εγκατάσταση που στήθηκε στην Πατησίων στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Reality Through Fiction της Σχολής Καλών Τεχνών και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου. 

Φυσικά αυτή είναι μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί, με αποτέλεσμα αφενός οι Αθηναίοι να κοιτάζουν με απορία την -εκπληκτικά όμοια με τις σημάνσεις του μετρό- ταμπέλα, αφετέρου οι τουρίστες να ψάχνουν να βρουν είσοδο για τον σταθμό και είσοδο να μη βρίσκουν.

Όπως αναφέρει το athenstransport, στο σημείο αυτό υπήρχε πλάνο για την κατασκευή στάσης Τραμ στην επέκταση προς την Πλατεία Αιγύπτου, όπως αυτό είχε προταθεί στο Rethink Athens. Το έργο όμως κρίθηκε τελικά παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Ιούνιο.  

ΠΗΓΗ: athenstransport




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου