Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς πόρους και διοίκηση λεωφορεία και τρόλλεϋ

Διατυμπάνιζε επί δέκα μήνες ότι είναι δυσαρεστημένος από τις διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αλλά καμία κίνηση δεν έκανε για να τις αντικαταστήσει.

Κάθε στρεβλό αποδίδονταν, από τον πολιτικό προϊστάμενο, στις «λανθασμένες» πρακτικές των προσώπων, που απαρτίζουν τις διοικήσεις των σημαντικότερων, ενδεχομένως εποπτευόμενων από τον ίδιον φορέων. 

Αιφνιδίως λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα παραιτήθηκε σύσσωμη η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με επικεφαλής (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο) τον Γιάννη Οικονόμου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας το χατίρι στον κ. Σπίρτζη. 

Η επιθυμία του υπουργού υποδομών μπορεί να έγινε πραγματικότητα, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση της διοίκησης της εταιρείας, που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλλεϋ, εξυπηρετώντας την πλειονότητα των μετακινούμενων με τις αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα. 

Αποτέλεσμα είναι η ΟΣΥ, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που την θέτουν στο χείλος της χρεωκοπίας, να βρίσκεται και χωρίς διοίκηση.

Αν αυτός ήταν ο προγραμματισμός του υπουργού Υποδομών, αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες κινήσεις.

ΠΗΓΗ: reporter.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου