Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τραμ και μετρό απασχόλησαν Μώραλη και Σγουρίδη


Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που «καίνε» τον Δήμο Πειραιά. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα του τραμ, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα για την πόλη, καθώς τα έργα καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι, επισκέπτες της πόλης, καθώς και οι τουρίστες οι οποίοι αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα ζήτησε από τον Υφυπουργό να δεσμευθεί για σαφές χρονοδιάγραμμα σε ένα έργο, που επρόκειτο να ολοκληρωθεί Φεβρουάριο του 2015, αλλά πήρε παράταση για Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν θα πάρει νέα παράταση.

Ακόμη ζήτησε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών ως προς την επέκταση του μετρό στον Πειραιά, ένα επίσης σημαντικό έργο για την πόλη, που όμως δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, ενώ τόνισε ότι πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία αδειοδότησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία μέχρι και σήμερα λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου