Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ολυμπία Οδός: Αρχές του 2017 η συνολική λειτουργία στο Κόρινθος-Πάτρα

Για την Ολυμπία Οδό και ενδεχόμενες νέες καθυστερήσεις αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό "Στο Κόκκινο".

Ουσιαστικά ο Υπουργός μίλησε για 2-3 σημεία με "βαριά τεχνικά προβλήματα" τα οποία δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2017, χρόνος που εκτιμά το Υπουργείο ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο Κόρινθος-Πάτρα.

Όπως σημείωσε "Το κομμάτι Κορίνθου - Πατρών είναι ένας από τους αυτοκινητόδρομους, που είχαν πάρα πολλά προβλήματα και τεχνικά και αυτά που προανέφερα, δηλαδή είχαν καθυστερήσει για δεκαετίες προβλήματα απαλλοτριώσεων, προβλήματα αρχαιολογικών εργασιών, προβλήματα μεταφοράς δικτύων κοινής ωφέλειας.

Δυστυχώς υπήρχε ένας πολύ κακός συντονισμός σε προβλήματα σε σημεία που τέμνονταν ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή. Αυτά τα θέματα, τους προηγούμενους μήνες, έχουν από την κυβέρνηση μας αντιμετωπιστεί επαρκέστατα. Επομένως δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα καθυστερήσεων, με εξαίρεση δύο ή τρία σημεία που έχουμε τεχνικά προβλήματα βαριά.

Η προσπάθεια μας είναι να πιέσουμε τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές, προκειμένου να μην τεμαχιστούν αυτά τα έργα και δεσμεύσουν πόρους από την επόμενη προγραμματική περίοδο από το ΕΣΠΑ, αλλά να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό τους, εκτός από τα σημεία που έχουν βαρύ τεχνικό πρόβλημα, τα δύο - τρία σημεία και να δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2017. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε."

Το Υπουργείο πάντως επιδιώκει να συμφωνήσει με την Ολυμπία οδό τους ίδιους όρους που επετεύχθησαν με Ιόνια και Ε65 δηλαδή:
  • Το ενιαίο αναλογικό σύστημα.
  • Η ελεύθερη πρόσβαση, όπου δεν υπάρχει σε επίπεδο δήμου ασφαλής εναλλακτική πρόσβαση.
  • Η ελεύθερη μετακίνηση των ΑΜΕΑ. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου