Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

"Πάρτι" υπερωριών στη ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ κ. Σπύρος Ρεβύθης

Αμφιβολίες για την αναγκαιότητα πολλών από τις υπερωρίες που πληρώνει η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρησιακής Λειτουργίας της εταιρίας, Σπύρος Ρεβύθης.

Ο ίδιος μάλιστα έχει στείλει εδώ και τρεις μήνες εξώδικο στη διοίκηση της εταιρίας, με το οποίο ζητεί να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των υπερωριών καθώς και οι αποζημιώσεις τους, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση, όπως επισημαίνει στο «Έθνος» 

«Σαφώς δε μιλάμε για το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρία που είναι 2.600 άτομα αλλά για 100 - 200 εργαζομένους που πολλούς μήνες μπορεί να παίρνουν έναν ακόμα μισθό» λέει ο κ. Ρεβύθης. Και συμπληρώνει: «Αυτό που ζητάμε είναι να εμφανίζεται το βιβλίο υπερωριών ώστε να μην υπάρχουν άτομα που εμφανίζονται να δουλεύουν ακόμα και 14 ώρες την ημέρα. Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν 13.992 ώρες υπερωρίας» τονίζει. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο «Έθνος» επεσήμανε ότι οι υπερωρίες του 2015 είναι μειωμένες από τις περσινές και το κόστος τους ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ. Ξεκαθάρισε ότι «η εταιρία προγραμματίζει μόνο τις υπερωρίες που κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργία του μέσου και το κόστος δεν ξεπερνά το 7% της συνολικής μισθοδοσίας» προσθέτοντας πως «όσοι εργάζονται υπερωριακά αμείβονται». 

Όσον αφορά στο εξώδικο και την απαίτηση των στοιχείων των υπερωριών, ο επικεφαλής της εταιρίας σημειώνει ότι αφορά σε προσωπικά δεδομένα τονίζοντας ότι ο κάθε κλάδος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ γνωρίζει τον προγραμματισμό κάθε μήνα. 

Το Σωματείο, πάντως, έχει ήδη ενημερώσει για το ζήτημα και τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος άλλωστε έχει δηλώσει εδώ και καιρό τις προθέσεις του να αλλάξει όλες τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών. 

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο είχε προαναγγείλει προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών προκειμένου να μην δαπανώνται εκατομμύρια -όπως σημείωσε- σε υπερωρίες. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου