Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Με τον αραμπά τα έργα επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά

Με τον ..αραμπά συνεχίζονται τα έργα επέκτασης του Τραμ από το Φάληρο στον Πειραιά λόγω των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των κατασκευών αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά το 2015.

Σήμερα 2 μόλις μήνες πριν να τελειώσει το 2015 και 4 μήνες πριν λήξει το χρονοδιάγραμμα που σήμερα έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2016 η κατασκευαστική ωριμότητα του έργου κρίνεται το λιγότερο απογοητευτική.

Προς το παρόν δεν έχει στρωθεί ούτε ένα μέτρο γραμμής από τα συνολικά 5,4χλμ της μονής κυκλικής γραμμής της επέκτασης. Επί της οδού Μικράς Ασίας ετοιμάζεται η υποδομής για το στρώσιμο του τροχιόδρομου ενώ σκαψίματα έχουμε και στην Γρ. Λαμπράκη.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει σε όλο το υπόλοιπο μήκος καθώς για παράδειγμα το τέρμα της γραμμής που θα βρίσκεται έξω από την πύλη των πλοίων προς Αργοσαρωνικό ακόμα δεν έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία.

Με την πρόοδο να κινείται σε τόσο χαμηλά επίπεδα οι πιθανότητες για μία γερή παράταση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τέλη του 2016 ή ακόμα και τις αρχές του 2017 είναι σχεδόν βέβαιη.

Ερώτηση στη Βουλή 
Για το ίδιο θέμα, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Α` Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη η οποία αφού επισημαίνει τις καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα σημειώνει: Κρίνεται απολύτως απαραίτητο να υπάρξει ακριβής πληροφόρηση για το χρόνο περάτωσης του έργου καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, στη διέλευση των πεζών, στην τοπική αγορά και ζητά να μάθει το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου καθώς και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.

Βροχή ερωτήσεων 
Το συγκεκριμένο έργο έχει δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τότε την εκκίνηση των έργων στις αρχές του 2013 που ξεκίνησε καθώς το χρονοδιάγραμμα του έργου προέβλεπε ολοκλήρωση στις αρχές του 2015 και τελικά οδεύουμε σε παράταση κατά σχεδόν 100% (από 24 σε 46 - 48 μήνες) και σχεδόν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής έχουν ζητήσει να μάθουν τι συμβαίνει με το έργο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά τις καθυστερήσεις ο Δήμος Πειραιά τηρεί μία χαμηλού προφίλ στάση καθώς έχει επισημάνει το πρόβλημα από την παρουσία εργοταξίων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε μία πιο δυναμική αντίδραση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου