Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ρεκόρ κοινωνικής υποκρισίας από την κυβέρνηση Τσίπρα

Του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου
Είναι εξοργιστικός ο τρόπος που διαχειρίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας με μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στην αρχή ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δημιούργησαν μια επανάσταση προσδοκιών για να εξυπηρετηθούν στην πολιτική τους στρατηγική και στη συνέχεια εφαρμόζουν πολύ σκληρότερα μέτρα απ’ ό,τι η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν αναφέρομαι τόσο στην αντιμνημονιακή πολιτική απάτη που οδήγησε στη δέσμευση της χώρας σε ένα σκληρό μνημόνιο τριετούς διάρκειας αλλά στη διαχείριση από την κυβέρνηση Τσίπρα ζητημάτων της καθημερινότητας που μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για πολλούς συμπολίτες μας.

Πρώτα δωρεάν και μετά ακριβά
Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωράει στην αύξηση τις τιμής των εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες. Να θυμίσουμε ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες που αποφασίζουν σήμερα την αύξηση των εισιτηρίων είχαν επινοήσει τις δωρεάν αστικές συγκοινωνίες στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.

Τώρα που εξυπηρετήθηκαν πολιτικά περνάνε από τα δωρεάν στα ακριβά εισιτήρια. Ασκούν μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά γιατί προχώρησε, έστω καθυστερημένα, σε ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών κι έτσι συνέβαλε στην αύξηση των ελλειμμάτων των οργανισμών συγκοινωνιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά το παρελθόν και υποκινητής της μαζικής εισιτηριοδιαφυγής. Κατά την άποψη της ηγεσίας του οι πολίτες δεν έπρεπε να πληρώνουν το ακριβό εισιτήριο που τους επέβαλαν οι... ταξικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Να δούμε τώρα ποιος θα πληρώνει τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες που θα είναι αρκετά πάνω από τα επίπεδα της περιόδου Σαμαρά.

Τα μουσεία δεν ανήκουν στο λαό
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση εξέφραζε την ακραία λαϊκίστικη άποψη ότι τα μουσεία ανήκουν στο λαό και γι' αυτό η πρόσβαση σε αυτά πρέπει να είναι ελεύθερη. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες το κόστος του εισιτηρίου για τα μουσεία και τις ειδικές εκθέσεις είναι αρκετά υψηλό για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

Αφού λοιπόν επιχειρηματολογούσε για τετραετίες ολόκληρες υπέρ της ελεύθερης ή σχεδόν ελεύθερης εισόδου στα μουσεία ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, σαν κυβέρνηση, τον πολλαπλασιασμό του κόστους εισόδου στα μουσεία.

Το σκεπτικό είναι ότι άλλα λέμε στην αντιπολίτευση για να αναδείξουμε τα υποτιθέμενα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και πράττουμε τα εντελώς αντίθετα όταν πάρουμε την εξουσία.

"Κούρεμα" στο επίδομα θέρμανσης
Στα πλαίσια μιας προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε και τη μείωση κατά 50% των κονδυλίων που πηγαίνουν στην επιδότηση της θέρμανσης των πιο φτωχών συμπολιτών μας.

Είναι αλήθεια ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έπεσαν κατά ένα ποσοστό της τάξης του 50% και αυτή η πτώση πέρασε, σε ένα βαθμό και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολύ φτωχοί βρήκαν τα χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του κέρδισαν τις εκλογές διαφημίζοντας ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας και μόλις πήραν την εξουσία έκοψαν κατά 50% την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης γι' αυτούς που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα.

Η διατήρηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών σε χαμηλά επίπεδα, ο περιορισμός της αύξησης των εισιτηρίων στα μουσεία σε λογικά επίπεδα και η διατήρηση της επιδότησης της θέρμανσης των πολύ φτωχών στα επίπεδα που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά έχουν ένα ετήσιο κόστος που δεν ξεπερνά τα 200 με 250 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το μισό από το άχρηστο εξοπλιστικό πρόγραμμα για δήθεν ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αιγαίο με αναπαλαιωμένα αεροσκάφη, που υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου