Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Οι αρχές μιας μικρής πόλης προσφέρουν δωρεάν ταξί σε μεθυσμένους πολίτες μετά την έξοδό τους

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα ατυχήματα και τις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι αρχές της πόλης Eversham στο New Jersey αποφάσισαν να προσφέρουν δωρέαν μεταφορές μέσω Uber στους πολίτες που είχαν πιει ένα (ή και περισσότερα...) ποτηράκια παραπάνω

Μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να συζητηθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου, ανέλαβε μία μικρή πόλη στην Αμερική, θέλοντας να απαλλάξει τους πολίτες της από έναν μεγάλο μπελά. 

Τους δίνει λοιπόν την δυνατότητα, με έξοδα του Δήμου να πηγαίνουν σπίτι τους μετά από νυχτερινή έξοδο χρησιμοποιώντας ένα ταξί της Uber.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία που γίνεται σε συνεργασία με 19 μπαρ και εστιατόρια έρχεται να προστεθεί σε μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία των αρχών αυτής της πόλης, την χρήση μικρών λεωφορείων για την... διανομή των μεθυσμένων οδηγών στα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα με τα mini bus έτρεξε όλο τον Σεπτέμβριο σε μία πιλοτική φάση και μείωσε τις συλλήψεις από κατανάλωση αλκοόλ κατά 65%, από τις 23 περιπτώσεις κατά μέσο όρο που ήταν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο σε μόλις 8 τον Σεπτέμβριο.

Τα λεωφορειάκα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 350... γλεντζέδες της περιοχής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να του «δώσουν να καταλάβει» χωρίς να έχουν το άγχος της επιστροφής στο σπίτι οδηγώντας το αυτοκίνητό τους.

Τα δύο προγράμματα, τα ταξί της Uber μαζί με τα shuttle buses λειτουργούν πλέον παράλληλα από τις 9 το βράδυ έως τις 2 τα ξημερώματα και θα μείνουν εν ενεργεία μέχρι τις 2 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, μέχρι να επενεξεταστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου