Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Νέα Υόρκη: Απαγόρευση στους άστεγους να κοιμούνται στο Μετρό για τον φετινό χειμώνα

Μια συνήθης εικόνα για τη Νέα Υόρκη (αλλά και για άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου) θα απαγορευτεί φέτος, οδηγώντας εκατοντάδες άστεγους στο κρύο και πιθανόν στον θάνατο

Ο χειμώνας στη Νέα Υόρκη είναι εξαιρετικά βαρύς και σε κάποιες περιπτώσεις (όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο - τρία χρόνια) και αρκετά μακρύς. Κάτι που για τους άστεγους της πόλης αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, γιατί το κρύο κάποιες ημέρες είναι απίστευτο με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους.

Η λύση που υπήρχε μέχρι φέτος, ο ύπνος στους σταθμούς και τα βαγόνια του Μετρό της πόλης, από φέτος δεν θα είναι εφικτή, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης Μπίλ Μπράτον ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα απαγορεύσει στους άστεγους να βρίσκουν καταφύγιο στους σύστημα του υπόγειου σιδηρόδρομου.

«Ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι καταφύγιο για τους άστεγους και οι άστεγοι δεν θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σ' αυτούς» είπε ο αστυνομικός διευθυντής, καθώς όπως υποστήριξε η πόλη έχει αρκετές άλλες υποδομές για να υποστηρίξει αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Οι υπολογισμοί των υπευθύνων της πόλης κάνουν λόγο για περίπου 4.000 αστέγους που επιβιώνουν μακριά από αυτές τις υποδομές, αλλά όσοι γνωρίζουν από κοντά την κατάσταση υπολογίζουν ότι μπορεί να φθάνουν έως και τις 12.000 ανθρώπους. 

Όσο για τους άστεγους που μένουν στις υποδομές της πόλης, αυτοί είναι περίπου στις 57.000 για όλη τη Νέα Υόρκη. 

Το ιστορικό υψηλό αυτού του αριθμού ήταν τον περασμένο χειμώνα, όταν έφθασαν τους 59.000, αλλά παρά την ελάχιστη μείωση, οι άστεγοι της Νέας Υόρκης είναι ίσως το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό πρόβλημα για την αμερικάνικη μεγαλούπολη. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου