Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Λ. Αυγενάκης: Ο κ. Σπίρτζης κερνά και ο λαός πληρώνει τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Η ανακοίνωση λέει τα παρακάτω:

«Με χθεσινές του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαίωσε την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. 

 Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί, ενώ γίνεται προσπάθεια για να μείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Δυστυχώς, η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλλει φορολόγηση στις μεταφορές με ΦΠΑ 23% από 13%, που μάλιστα ισχύει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, έχουν οδηγήσει στην ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω.

Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό του: μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές, ενώ οι υποσχέσεις που έδινε, μέχρι προ ολίγων ημερών, ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τώρα μετατράπηκαν σε «μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει το μοντέλο».

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών, δίχως να διευκρινίσει το ύψος της αύξησης!

Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή -αν όχι υποστήριξη- στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησής του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων και, ενδεχομένως, και των καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Ο κ. Σπρίτζης «κερνάει», αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου