Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΚΤΕΛ : Στην υπηρεσία του κοινού ή του κέρδους;

Είμαστε μία επιτροπή που σκοπό έχει να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας ως επιβατικό κοινό.

Γι' αυτό το σκοπό συντάξαμε την ακόλουθη επιστολή, την οποία θα στείλουμε στους αναφερόμενους φορείς. 

Όμως για να γίνει πιο δυνατή η φωνή μας καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συνυπογράψουν την επιστολή αυτή έως την 1/8/15. Θα είμαστε το Σάββατο 25/7/15 στις 17.20, την Τρίτη 28/7/15 στις 20.00 και το Σάββατο 1/8/15 στις 20.00, στη στάση του ΚΤΕΛ, στον ΟΤΕ, στην πλατεία της Ραφήνας.

Καλούμε επιβάτες των γειτονικών περιοχών, να επικοινωνήσουν μαζί μας για μία πιο συντονισμένη προσπάθεια.

"Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ"


Ακολουθεί η προς υπογραφή επιστολή:

ΠΡΟΣ: - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
- ΚΤΕΛ Α.Ε. Ραφήνα, 18/7/15

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι υπογράφοντες είμαστε επιβάτες της υπεραστικής συγκοινωνίας που υπάρχει για να συνδέει τη Ραφήνα με την Αθήνα και ανάποδα.

Πριν 3 εβδομάδες διαπιστώσαμε ότι τα δρομολόγια κόπηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ, καθώς αποφασίστηκε από τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Α.Ε., να λειτουργήσουν τα χειμερινά δρομολόγια του Σαββατοκύριακου, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνονται τα πετρέλαια των λεωφορείων, λόγω των προβλημάτων με τις τράπεζες.

Συμπληρωματικά όλων αυτών, κατά περίπτωση, δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα, όπως να μην μας επιβιβάζουν στο δρομολόγιο που διέρχεται, ενώ έχει γίνει σχετικό σήμα στον οδηγό, να «κόβονται» δρομολόγια, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, όπως αυτό της Παρασκευής 3/7/15, των 08.15 από Ραφήνα, και να μας ενημερώνουν στο αρχικό τηλεφώνημα στο σταθμαρχείο Ραφήνας ότι έφυγε κανονικά το δρομολόγιο, ενώ στο δεύτερο τηλεφώνημα ότι είχε ενημερωθεί ο οδηγός του εξπρές δρομολογίου (που προηγείται αυτού των 08.15) να παραλαμβάνει όποιον έβλεπε στη στάση…

Η τακτική συγκοινωνία αποτελεί ζωτικό παράγοντα για να διατηρήσουμε την δουλειά μας, για να επισκεπτόμαστε τις μονάδες υγείας, για να πραγματοποιούμε τις υποχρεώσεις μας στην Αθήνα κ.ο.κ.

Η πρόφαση του capital control, για την μείωση των δρομολογίων είναι αβάσιμη, καθώς τα ΚΤΕΛ εισπράττουν καθημερινά μετρητά από το επιβατικό κοινό και με πολύ τσουχτερό εισιτήριο. Αντί να μειώσουν το κόστος εισιτηρίου όπως έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μας, αντιθέτως περικόπτουν δρομολόγια με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε ως «ζωντανά».

Άρα λοιπόν, οι συγκοινωνίες δεν έχουν κοινωνικό ρόλο, όπως θα έπρεπε, αλλά καθώς βρίσκονται στα χέρια μιας εταιρείας, η οποία έχει σαφώς, κριτήριο το κέρδος, μας εξαναγκάζουν να ζούμε αυτή την ταλαιπωρία στην καθημερινότητά μας, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα πιο ζοφερή.

Για αυτό καλούμε τον έτερο συμβαλλόμενο της σύμβασης για αυτά τα δρομολόγια που είναι το Υπουργείο Μεταφορών, να αναλάβει το ρόλο του και να λάβει μέτρα:
  • Να παρέμβει και να δώσει λύση ΑΜΕΣΑ.
  • Να πυκνώσουν ΑΜΕΣΑ τα δρομολόγια, με συχνότητα τουλάχιστον ανά μισή ώρα και επέκταση των βραδινών δρομολογίων
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  • Τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ να επεκταθούν και στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής ΑΜΕΣΑ.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Τηλ. επικοινωνίας: 6942-295397, 6937-046270, 6979-276344

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου