Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers) της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων.

Η κατάρτιση θα γίνει σε προγράμματα με αντικείμενο την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 300 ωρών και θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ). Για την ολοκλήρωση του προγράμματος τα ΚΕΚ θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης δεξιοτήτων ΤΠΕ που αποκτήθηκαν από αυτούς κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι, που θα καταρτιστούν με το πρόγραμμα, θα επιλεγούν και θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων θα λάβουν μια επιταγή κατάρτισης με την οποία θα πληρωθεί το πρόγραμμα, που θα παρακολουθήσουν στα ΚΕΚ. Η συμμετοχή των ανέργων στις εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποκτηθούν από το πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, η ΕΣΗΕΑ θα καταβάλει στους ανέργους, που θα καταρτιστούν εκπαιδευτικό επίδομα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ.), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) , της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Εύβοιας (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.), και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν από την ΕΣΗΕΑ στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr από 22 Μαϊου 2012 έως 15 Ιουνίου 2012.

Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που να οδηγεί σε πιστοποίηση δεξιοτήτων ΤΠΕ κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ακαδημίας 20, Αθήνα 10671, κύριο Μάνο Αμελίδη, τηλ. 210-3675501 ή 6946681972 .

ΠΗΓΗ






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου